Recenze - Losing it

 
 
 
Autor: Cora Carmacková
Orig. název: Losing it
Série: Losing it
Pořadí v sérii: #1
Rok: 2012
Počet stran: 248
Nakladatelství: Jota
Překlad: Jaroslava Novotná


"Jak to, že jsem pořád ještě panna?" ztrápeně si opakuje každý den při pohledu do zrcadla Bliss Edwardsová, na první pohled úspěšná a bezproblémová studentka herectví obklopená množstvím přátel, kteří však absolutně netuší, čím se jejich pohledná a inteligentní kamarádka užírá. Hodlá skoncovat s panenstvím - jenže ten pravý stále ne a ne přijít.

V okamžiku, kdy se její sexem protřelá kamarádka Kelsey dozví, že Bliss není přes svůj "handicap" ani lesbička, ani nehodlá odejít do kláštera, navleče ji do úzkých šortek a trička s tak velkým výstřihem, jaké by si samotná Bliss nikdy neoblékla. A potom ji s prohlášením "konečně si vrzneš" odtáhne do blízkého baru, kde ji po konzumaci několika panáků na kuráž vybízí, aby si našla kvalitního milence na jedno použití. Bliss prchá zbaběle na záchod, ale cestou narazí na zajímavého mladíka jménem Garrick, zabraného do čtení Shakespeara. Neplánovaně přeskočí jiskra a Bliss má tu noc skutečně šanci prožít pohádkový sex…, ze kterého však na poslední chvíli s mnoha nepodařenými výmluvami vycouvá.

Další den ráno, první hodinu posledního semestru, Bliss málem omdlí: zjišťuje, že Garrick, který před necelými osmi hodinami ležel nahý v její posteli, je jejím novým profesorem!(databazeknih.cz)



Bliss Edwardsová studuje posledním rokem herectví na vysoké škole, je oblíbená, milá a hezká. Trápí ji jen to, že je stále panna - tajemství, které se nedávno dozvěděla její kamarádka, trochu ztřeštěná Kelsey. Tak se jednoho dne spolu s Kelsey vydává do baru s jedinou podmínkou - Bliss si tam najde někoho, s kým se konečně vyspí.
 
I když z toho Bliss zpočátku není nadšená a nikdo ji v baru nenadchne, cestou na wc spatří kluka, který v baru čte Shakespeara! A nejen toto ji zaujme, on je totiž velmi krásný, má silné charisma a jakmile promluví, okouzlí dívku svým anglickým přízvukem. Bliss má hned jasno a netrvá dlouho a Garrick se ocitá u ní v bytě. Ale i když vše probíhá až moc dobře, Bliss najednou zpanikaří a s výmluvou od něj utíká a nechává ho ve svém bytě nahého.
 
Druhý den chce na vše zapomenout, ale jakmile dorazí na hodinu, zjišťuje, že jejím novým profesorem je právě Garrick...
 
Bliss se snaží ze situace vykroutit a tak se s Garrikem dohodne na tom, že budou předstírat, že se nic nestalo, jenže je to k sobě neuvěřitelně přitahuje a náhoda jim přeje, protože na sebe neustále někde narážejí..


POSTAVY:
Bliss - studentka herectví, která je "normální" dívka s pneumatikou na břiše, kontakt s kluky jí nedělá žádné potíže ale je stále panna. Sama často prožívá trapasy, které jsou celkem běžné a vtipné ale rozhodně se jí nedá upřít, že má smysl pro humor a její výmluvy, které musí vymýšlet na poslední chvíli, jsou víc než jen vtipné
Garrick - Brit, který je okouzlující a je učitel Bliss, dívky, která ho nesmírně okouzlila a o které si chvílemi neví, co myslet.
Kelsey - nejlepší kamarádka Bliss je rozhodnutá dopomoci nevinné Bliss k sexu
Cade - nejlepší kamarád Bliss, je do ní potají zamilovaný ale neřekl jí to, protože nechtěl přijít o jejich přátelství



OBÁLKA:


Česká vs. původní... Mám jasno, mně se více líbí ta česká. Původní by mě nijak nezaujala a rozhodně bych si pod ní představila třeba Fifty shades... Česká mi přijde hezká, zajímavá a pěkně barevná (Bliss je na ní skutečně zrzavá)
Další titulka je potom italská a německá - obě jsou sice zajímavé, ale ta česká je nejlepší.

MOJE HODNOCENÍ:
Tato kniha je vyprávěna z pohledu Bliss a je rozdělena na kapitoly. Těšila jsem se na ni od chvíle, kdy jsem zjistila, že u nás vyjde. Anotace mě velmi zaujala a i fakt, že nemá příliš mnoho stran.
Losing it je velmi milá, osvěžující knížka, která vás rozhodně pobaví. Bliss je celkem "obyčejná" dívka, která se zakouká do svého profesora a řeší co dál, zda nechat školy, nebo či dokáže vydržet hodiny pod velením tohoto sexy týpka? Ale rozhodně i pro Garricka to byl šok a vyřešit tuto situaci znamenalo pro oba dost silnou vůli.

Losing it byla vtipná ale zároveň i napínavá a i když byste mohli očekávat spoustu klišé, není tomu tak, věřte, že vás dokáže překvapit. Jedná se o první díl ze série - v dalším díle se autorka věnuje Cadeovi a ve třetím Kelsey (což si troufám tipovat, že bude nesmírně vtipná kniha). Rozhodně mě kniha nesmírně bavila a těšila, nemohla jsem se od ní odtrhnout.

Námět lásky studentky a jejího profesora sice není originální, ale Cora to napsala docela naruby, vzhledem k tomu, že se oba nejprve seznámí a až poté odhalí, kým vlastně jsou, což je přivede k rozhodnutí, že budou předstírat, že se nic nestalo. Já osobně jsem nic podobného nečetla a příběh ve kterém nechybí vtip, láska, přátelství, nedorozumění se mi velmi líbil a rozhodně ho mohu doporučit jako oddechovou knihu, která Vás potěší, pobaví a zároveň dokáže i mile překvapit.

90%

Moc děkuji nakladatelství JOTA za poskytnutí recenzní e-knihy.

Žádné komentáře

Albatros