Recenze - On

 
Autor: Carey Heywood
Orig. název: Him
Série: HIM
Pořadí v sérii: #1
Rok: 2013, v ČR
Počet stran: 250
Nakladatelství: Galatea
Překlad: Blanka Kukuczová




Posledních sedm let se snažila na svou první lásku zapomenout. A setkání po letech může vyvolat bolestné vzpomínky na jednu osudovou noc...

Sarah Millerová nenavštívila svůj domov v rodné Atlantě už dlouhých sedm let. Nic na světě by ji nepřimělo vrátit se zpátky domů, kdyby nebylo svatby jejího milovaného staršího bratra. Mísí se v ní pocit štěstí, že znovu uvidí svou rodinu, ale zároveň i obava, aby se nesetkala s NÍM. Nikdo z její rodiny netuší, proč se tehdy bez rozloučení odstěhovala tak daleko a co ji k tomu vedlo... Ví to jen ON....
On, jehož od první chvíle celým svým srdcem milovala.
On, s nímž srovnává všechny ostatní muže a jemuž nemůže nikdo konkurovat.
On, kdo jí dal pocit, že nic není nemožné.
On, o němž si myslela, že pro něj není dost dobrá.
On, na něhož se posledních sedm let usilovně snažila zapomenout.
Jediné, co musí udělat, je vrátit se na týden domů a hlavně se s NÍM nesetkat...(databazeknih.cz)



Sarah Millerová nebyla doma již sedm let, vyhýbala se všem příležitostem navštívit svou rodinu, kterou měla ráda - rodiče a svého bratra. Vše měl na vině on - její první láska Will.
Tentokrát ale musí přijet - její bratr Brian si bere Christinu a Sára jde za družičku. V okamžiku, kdy sedí v letadle, v duchu prosí, aby tam jeho nepotkala - Willa. A co se nestane, potká ho dokonce už ve vzduchu - tedy v letadle, Will si k ní ihned přisedá a oba si začnou povídat..

Jaké je ale Sářino překvapení, když zjistí, že po celou dobu její nepřítomnosti, WIll navštěvoval její rodinu a navíc dal dohromady Briana s Christinou. Sára je rozzlobená, navíc ji čeká tolik společných chvil s Willem, kterého stále miluje, ikdyž po tom, co jí udělal se na něj snažila ze všech sil zapomenout....



POSTAVY:
Sára - dnes pětadvacetiletá podnikatelka, která stále nedokáže zapomenout na svou první lásku. Kvůli WIllovi odjela do jiného města a snažila se zapomenout.

Will - na střední byl velmi oblíbený, dlouho se mu líbila jeho nejlepší kamarádka Sára, ale nevěděl, zda ona o něj také stojí, takže mu chvíli trvalo než se jí se svými city svěřil. Po jejím odjezdu se velmi sblížil s její rodinou

Sawyer - nejlepší kamarádka Sáry, která ji potkala na jejím útěku z domova. Je divoká ale nejlepší kamarádka, jakou můžete mít.

Brian - bratr Sáry má svou sestru nesmírně rád a rád by ji viděl po pobu Willa. Dříve byl sukničkář, ale v momentě kdy potkal Christinu se zamiloval až po uši.

Christina - snoubenka Briana a kamarádka Willa, učí na stejně škole jako Will

Jessica - bývalá přítelkyně Willa, byla na střední velmi populární nejen pro svou krásu. Na Sáru však vždy velmi žárlila.


OBÁLKY:
Česká obálka je velmi zajímavá a pro ženy přitažlivá, když se ale podívám na původní obálku tak ta se mi líbí více.










MOJE HODNOCENÍ:
Kniha je psaná z pohledu Sáry a je řazená na kapitoly, kdy se neustále střídá kapitola o přítomnosti a minulosti, kde se dozvídáme začátky jejich vztahu.
 
Kniha je velmi útlá a napsaná svěže, nikde zbytečně nezdržuje a vzhledem k tomu, že se neustále střídají časy, máme možnost zjistit jak se postavy vyvíjeli, a co vedlo k jejich rozhodnutím. V listopadu letošního roku má vyjít kniha z Willova pohledu ONA, kterou si rozhodně také přečtu, sice ale o něco později, až trochu pozapomenu příběh aby mě to více bavilo.
 
Styl Carey se mi líbil, příběh vymyslela velmi jednoduše a jedná se o tzv. oddechovku na dvě odpoledne, u které si odpočinete. Prostě kniha, která neurazí ale ani nenadchne něčím novým, pobaví, potěší a u které nemusíte na nic myslet. Rozhodně ji všem doporučuji.

80%

Žádné komentáře

Albatros