Recenze - Svůdné nebezpečí

 
 
 
Autor: Wendy Higgins
Orig. název: Sweet peril
Série: Sweet
Pořadí v sérii: #2
Rok: 2013
Počet stran: 360
Nakladatelství: CooBoo
Překlad: Jana Jašová



Sedmnáctiletá Anna Whittová už překonala prvotní šok ze zjištění, že není obyčejnou smrtelnicí. Patří mezi potomky padlých andělů, nefily, a její osud předurčuje dávná věštba - právě ona má navždy zlomit moc démonů nad světem lidí. Otec Belial naštěstí stojí při ní, ale naoko musejí oba předstírat, že dál svádějí nevinné duše do temnot závislostí. Na otcovo přání začíná Anna s kamarádem Kopanem cestovat po světě, aby dali dohromady stejně smýšlející nefily. Jejich cesty jsou riskantní, ale na Annu číhá ještě další nebezpečí. Nedokáže zapomenout na Kaidana a její poslání ji nakonec nevyhnutelně zavede i za ním. Dokážou oba odsunout stranou touhu a soustředit se na boj proti zlu? A je jejich láska vítězstvím hlubokého citu nad démonickou přirozeností, nebo jen dalším úskalím, které jim do cesty postavil osud?(databazeknih.cz)
 


Anna v miulém díle zjistila, že je nefil - dcera démona a strážného anděla, zprvu byla v šoku ale dnes je tomu již rok a Anna se změnila. Nejen, že dospěla ale také začala pracovat pro svého tátu, ikdyž je to jen na oko, když jsou nablízku démoni. S Kaidanem se neviděla již velmi dlouho, ale stále na něj myslí.

Brzy se dozvídá o proroctví, dle kterého někdo čistý má navždy zlomit moc démonů nad lidmi. Její táta si myslí, že je to právě Anna, ta vyvolená a proto vymyslí plán, na který potřebuje co nejvíce spojenců. Anna společně s Kopanem začnou objíždět různá místa a promlouvat k nefilům.

Kopanovi se Anna líbí a i jí se líbí ale stále nedokáže zapomenout na Kaidana. Myslí na něj a když se jí naskytne nějaká možnost ho vidět, hned ji využije. Ovšem jejich setkání neproběhne tak, jak o tom snila....

POSTAVY:
Anna - oproti minulému dílu dospěla, je stále zamilovaná do Kaidana
Kaidan - nefil, který svůj čas věnuje hudbě a přátelům. V poslední době přestal pracovat, což je velmi nebezpečné
Kopano - kamarád Kaidana a Anny, žije v celibátu ale Anna se mu velmi líbí
Belial - otec Anny doufá, že jeho dcera vyplní dávné proroctví. Vymyslí plán, kvůli kterému Anna musí cestovat po celém světě

OBÁLKA:
Česká obálka od CooBoo je stejná jako původní, styl těchto obálek se mi líbí a oba díly k sobě krásně ladí



MOJE HODNOCENÍ:
Na předešlou knihu jsem se nesmírně těšila, ale posléze mě vcelku zklamala. Druhý díl se nesl ve stejném duchu, jen jsem už od knihy tolik neočekávala. Velmi mě mrzí, že Kaidan nebyl v knize víc, rozhodně by si zasloužil více prostoru stejně jako Kopano, který mi byl také velmi sympatický.
V knize se mi líbilo, že všechny postavy se určitým způsobem změnili, což působí reálně. Anna je stále zamilovaná do Kaidana ale nebrečí kvůli němu po nocích.
 
Ovšem je pravda, že velké množství nových postav a celkově rozepsaný děj mi nepřipadá vůbec věrohodný. Autorka vymyslela dobrou zápletku ale bohužel se mi to velmi nelíbí.
 
Kniha skončila mnohem lépe než předešlý díl (nechci ale nikomu vykládat spoilery) takže mě to nalákalo na další díl, ale upřímně jsem ráda, že to bude až za nějaký čas :-)

70%

Žádné komentáře

Albatros