Recenze - Zakázaná přitažlivost



 
Autor: Kateřina Petrusová
Orig. název: Zakázaná přitažlivost
Série: Bavettovi
Pořadí v sérii: #3
Rok: 2014
Počet stran: 304
Nakladatelství: Fragment
Překlad: -


"Senátorova dcera Emily má po krk života ve skleníku a potají odjede do New Yorku. Záhy je však vypátrána a musí se rozhodnout: buď se vrátí domů, nebo zůstane, ale pod stálou ochranou nepřístupného bodyguarda Henryho Trovata. Emily je rozhodnutá Henryho přesvědčit, aby ji nechal být, vše jim však začnou komplikovat city a především děsivý vánoční dárek, který jí pošle neznámý šílenec.

Překoná láska tak odlišných lidí věkový a společenský rozdíl, nebezpečí, které Emily hrozí, a především Henryho zločineckou minulost?"(zdroj databazeknih.cz)



 


Emily, senátorově dceři se nelíbí být pod neustálým dohledem bodyguardů a jednoho dne uteče do New Yorku. Brzy je však její místo pobytu odhaleno, a Emily je konfrontována se svýmn otcem, ten bez milosti svou dceru nechává hlídat novým bodyguardem Henrym u něj doma v NY. Emily na Henryho působí jako malá lolitka a s vědomím, že se bude jednat o několik hodin práce, souhlasí.
Jenže Emily je tvrdohlavá a navíc se jí urostlý a pohledný záhadný muž zalíbí. I Henryho dívka velmi přitahuje, ale dává si pozor, aby se od ní držel co nejdál.
 
Emily se Henryho neustále snaží svádět, ale Henry se drží co to jen jde, aby po ní hned neskočil. Blíží se tedy Vánoce. Emily odjíždí na svátky domů, v hlavě neustále drží vzpomínku na Henryho a pevně věří, že i on na ni myslí. Během svátku však dostane "úžasný" dárek - někdo jí pošle balíček, ve kterém je prasečí srdce.
 
Senátor ihned povolává na pomoc na přání své dcery Henryho, aby začal Emily chránit a odvezl ji na bezpečné místo. Emily se svým způsobem na to těší, Henry se o mladou lolitku velmi bojí a tak ani minutu neváhá.
 
Oba najednou čeká soužití v jednom bytě, kde se jejich city nedají dlouho skrývat. Jenže Henry má temnou minulost a navíc je mu přes třicet, takže je o několik let starší. jak oba zvládnou tuto situaci? A co šílenec, která Emily poslal prasečí srdce? Dějem ještě zamíchají malé děti bez domova.....


POSTAVY:
Emily - senátorova mladá, hezká a vzdělaná dcera, která si jednoho dne umane, že již nechce být pod neustálým dohledem. Z původního plánu přimět svého nového bodyguarda, aby ji nakonec nechal být však sejde. Sama se do něj totiž zamiluje. Emily je mimo to velmi milá a hodná dívka, která velmi ráda čte. Má 3 bratry - a každý ze sourozenců má jméno na E

Henry - bodyguard, který v sobě skrývá temnou minulost. Je tvrdý a nepřístupný, ale zároveň velmi dobrý ve své profesi. Jakmile se mu připlete do cesty milá lolitka, stává se jejím "plyšákem" který ji bude chránit na každém kroku

OBÁLKA:
Obálka této knihy se mi velmi líbí. Vlastně mě napoprvé zaujala natolik, abych si o knize přečetla anotaci. Zprvu jsem se bránila tomu, že to napsala česká autorka, ale musím uznat, že tato autorka píše velmi dobře a rozhodně to není poslední kniha, kterou jsem od ní četla.



MOJE HODNOCENÍ:
Kniha je psána ich formou dvou postav - Henryho a Emily. Zatímco Emily píše rozvážněji, Henry píše drsně a mužně. Velmi mě bavilo číst jeho pasáže. Jeho styl mluvení - kromě hromady sprostých a vulgárních slov, to byla vážně sranda, která se nejen dobře četla, ale která mě velmi bavila. Dokonce jsem kvůli knize i ponocovala, protože těch posledních 20 stránek jsem musela ten den ještě dočíst :D
 
Plynule se odvíjí děj, není ničím zbytečně natahovaný a nejsou zde zbytečně dlouhé pasáže s popisy.

90%

Žádné komentáře

Albatros