Recenze - Sněží, sněží

Jeden zasněžený expres, jedno prasátko a snaha o Vánoční zázrak






Autor: John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle
Orig. název: Let it snow
Pořadí v sérii: #-
Rok: 2009; v ČR 2015
Počet stran: 264
Nakladatelství: Yoli
Překlad: Veronika Volhejnová
Moje hodnocení: ✶✶


Sníh o Vánocích je hezká věc, ale čeho je moc, toho je příliš. Taková sněhová bouře umí zamíchat i těmi nejlepšími plány – a když k tomu ještě připočtete čtrnáct roztleskávaček, jedno miniprase a keramickou vesničku pro elfy, bylo by na rozpletení všech těch zmatků v městečku Gracetown skoro zapotřebí nějakého anděla! Tři vánoční příběhy o tom, že ne vždycky je to, oč stojíte, taky to pravé...(databazeknih.cz)



OBÁLKA:
Nejkrásnější na knize je jednoznačně obálka. Krásné vyvstálé vločky působí krásně vánočně. Navíc je kniha v hardbacku. Má zajímavou barvu modro stříbrné, na druhou stranu je docela oříšek knihu fotit. 


FILMOVÉ HODNOCENÍ:
Hovořilo se o zfilmování tohoto projektu, ale žádné novinky zatím nejsou.



MOJE HODNOCENÍ:
Na knihu jsem se nesmírně dlouho těšila. Očekávala jsem vánoční milou oddechovku plnou sněhu. Počítala jsem s tím, že příběh bude o teenagerech, ale že bude až tak naivní, to jsem nečekala. Navíc mi děj ani trochu nepřišel reálný, chvílemi jsem měla pocit, že čtu o ničem. 

V knize jsou tři povídky. Začnu tou nejhorší - Vánoční zázrak od Johna Greena, který byl lákadlem celé knihy, mě tak moc zklamal, že netuším, zda se k Johnovi někdy vrátím. Naprosto zbytečná povídka, kde byly vulgarismy. 

Archanděl prasátek měl nejlepší začátek. Tato povídka mi přišla lepší ale naprosto nereálná. Nejvíce se mi zalíbilo prasátko.

A poslední povídka (byla to první povídka v knize a mně se líbila nejvíce) byl Zasněžený expres. Povídka, která toho mohla nabídnout daleko víc. 

Sečteno podtrženo, Sněží, sněží je krásná svým obalem, ale uvnitř nepřináší žádnou vánoční atmosféru ani milé postavy. Knihu jsem měla problém dočíst a pochybuji, že se k ní někdy vrátím. 

Jedna hvězda za obal a druhá za snahu propojit tři povídky. 

2 komentáře

  1. Pěkná recenze, na knihu se chystám už vážně dlouho a jsem na ní zvědavá. Docela mě překvapilo, že se ti kniha nelíbí, protože na ní slýchám chválu ze všech stran... :) Uvidíme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem nečekala, že se mi kniha nebude líbit :-( jsem zvědavá na tvůj názor :-)

      Vymazat

Albatros